2014. január 9., csütörtök

My One Little Word for 2014

Találtam egy szimpatikus mozgalmacskát a bloggervilágban. A lényege, hogy újévi fogadalmak helyett a lelkes változnivágyók kiválasztanak egy szót, s egész évben erre az egy dologra koncentrálnak. A homemadeginger-ös Megan (egy elbűvölő, szeplős-vörös bloggeranyuka, nagyon kedvelem a közvetlenségét) szava például a bátorság volt. Az új esztendőben minden döntéshelyzetben bátrabban szeretne viselkedni, mert, ahogy írja, olyan rémisztő élethelyzetek várnak rá idén, hogy csak kurázsival érdemes harcba menni ellenük. Nagyon megragadott az írása.

Két napot szántam az agyalásra - akkor nekem mi legyen, miért, hogy a jó, mi épít, mi szükséges most. És nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, mert ösztönzőnek érzem, személyreszabottnak és eredményt szülőnek. 

TETT

Kevesebb ülés, kevesebb internet, kevesebb önsajnálat. Szeretném legyőzni a sokszor rámtörő lustaságot, jobban beosztani az időmet. Szorgalmasabb, énhatékonyabb ember szeretnék lenni. Házimunkában, gyereknevelésben, házastársként, a saját test-lélek-szellem hármasom gondozásában. Remélem, hogy ez a törekvés a blogírásban is érvényesül majd.

Szép, tettekben gazdag új évet kívánok mindenkinek, szeretettel.

 

 

4 megjegyzés:

  1. Neked is boldog 2014-et, Mesi! A "Boldogságterv" kapcsolódik a szavadhoz. Megvan már? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nincs, de majd húsvétkor talán! :)

      Törlés
  2. http://zen-taxi.blog.hu/9999/12/31/cim-nelkul_34882

    és köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök. :) És elgondolkodtatott a szavad.

      Törlés